Atlas voor gemeenten


Contact

VOC Uitgevers B.V.
Postbus 366
6500 AJ Nijmegen

T (024) 382 27 99
F (024) 360 82 09
E info@voc-uitgevers.nl

IBAN NL28 RABO 0116 6329 33
KvK 09186234
BTW 8198.42.321

Over VOC Uitgevers

VOC Uitgevers verzorgt boekuitgaven voor experts op het gebied van stedelijke economie en regionale ontwikkeling.

VOC Uitgevers is onderdeel van contentbureau R&Z. Hierdoor kunnen we meerdere uitgeeftrajecten aanbieden, van manuscript naar boek (VOC Classic), van basiskopij naar boek (VOC Premium) en van eerste idee naar boek (VOC Ideaal).

Meer weten over onze mogelijkheden? Stuur ons een mail of bel (024) 38 22 799.
Op de hoogte blijven van nieuwe uitgaven? Schrijf u in voor de VOC Uitgevers nieuwsbrief!

Een Marokkaan in Noord

Geloof, hoop en seks

Er wordt veel gepraat over Marokkaanse jongeren. Barbara Schouten praatte met hen over hoop, geloof en seksualiteit. Het leidde tot Een Marokkaan in Noord, een boek met rauwe, maar ook vermakelijke verhalen. ISBN 978-90-79812-110.

geloof, hoop, seks, Islam, religie, ambities, intimiteit, jong zijn


Barbara Schouten

Over de auteur
Barbara Schouten (1970) is sociaal psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Ze doet onderzoek op het gebied van migranten, communicatie en gezondheid en publiceert hier regelmatig over. In 2008 startte ze een onderzoek naar seksualiteit onder Marokkaanse en Turkse jongeren, waarvoor ze diverse moslimjongeren in Amsterdam interviewde. Het onderzoek begon als een inventarisatie naar hoe Marokkaanse en Turkse jongens denken over meisjes en seks.

De gesprekken leverden niet alleen in wetenschappelijk opzicht een schat aan gegevens op. Er werd gepraat over alles wat jongens en meisjes van deze leeftijd zoal bezighoudt: seks, school, ouders, toekomstdromen, en natuurlijk hun geloof. Barbara Schouten besloot om een boek te schrijven waarin ze al deze extra ervaringen en extra kennis een plaats kon geven. Eind november 2012 verscheen van haar hand Een Marokkaan in Noord, moslimjongeren over geloof, hoop en seks.

Met het boek geeft Barbara Schouten jongeren de kans  om zelf hun verhaal te doen. Het leidt,naar zij hoopt,  tot genuanceerde meningsvorming binnen het multiculturele debat in Nederland. Een debat dat tot nu hoofdzakelijk over allochtonejongeren  wordt gevoerd, maar niet door hen.U kunt Barbara Schouten ook volgen via haar blog.
Titels :
· Een Marokkaan in Noord
«« terug

Inloggen

E-mailadres:
OnjuistVerplicht
Wachtwoord:
          

Wachtwoord vergeten?


Links naar

Atlas voor gemeenten: 
www.atlasvoorgemeenten.nl 
De Culturele Stad:
www.corwijn.nl
Vlinderlicht:
www.vlinderlicht.com
En toen was er het woord:
www.diametheus.nl


Boeken VOC


VOC-auteurs