Atlas voor gemeenten


Contact

VOC Uitgevers B.V.
Postbus 366
6500 AJ Nijmegen

T (024) 382 27 99
F (024) 360 82 09
E info@voc-uitgevers.nl

IBAN NL28 RABO 0116 6329 33
KvK 09186234
BTW 8198.42.321

Over VOC Uitgevers

VOC Uitgevers verzorgt boekuitgaven voor experts op het gebied van stedelijke economie en regionale ontwikkeling.

VOC Uitgevers is onderdeel van contentbureau R&Z. Hierdoor kunnen we meerdere uitgeeftrajecten aanbieden, van manuscript naar boek (VOC Classic), van basiskopij naar boek (VOC Premium) en van eerste idee naar boek (VOC Ideaal).

Meer weten over onze mogelijkheden? Stuur ons een mail of bel (024) 38 22 799.
Op de hoogte blijven van nieuwe uitgaven? Schrijf u in voor de VOC Uitgevers nieuwsbrief!

Sociaal beleid en legitimiteit

Kloof tussen burger en overheid?

Sociaal beleid en legitimiteit biedt inzicht in legitimiteit van sociaal beleid en beschrijft verschillende uitgangspunten, belangen en perspectieven op sociale zekerheid en beleid. ISBN 978-90-79812-99-8 
 
sociale zekerheid, beleid, overheid,  wsw, wav, bijstand


Lieske van der Torre

Over de auteur
Lieske van der Torre studeerde Bestuurskunde en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2006 behaalde zij haar master in ‘Cultural Economics and cultural entrepreneurship’ en in 2008 ronde zij de master ‘Beleid en Politiek’ af. Lieske is sinds 2009 wetenschappelijk docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In haar onderzoek richt zij zich op de arbeidsmarktintegratie van arbeidsgehandicapten en dan in het bijzonder op de sociale werkvoorziening.


 
Titels :
· Sociaal beleid en legitimiteit
· Uitvoeren naar vermogen

Marieke de Wal

Over de auteur
Marieke de Wal  studeerde Wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte jarenlang bij organisatieadviesbureua Berenschot te Utrecht. Zij is als gastonderzoeker verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) te Den Haag. Zij verricht vooral (evaluatie)onderzoek naar de effectiviteit van beleidsprocessen en naar de legitimiteitsvraagstukken. Daarnaast is zij als netwerkcoordinator verbonden aan het Partnerships Resource Center (PrC) van de Rotterdam School of Management (EUR), dat zich bezighoudt met onderzoek naar crosssectorale partnerschappen voor duurzame ontwikkeling.
Titels :
· Sociaal beleid en legitimiteit

Martijn van der Steen

Over de auteur
Martijn van der Steen studeerde Bestuurskunde en Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en promoveerde aan Universiteit Tilburg op ‘Een sterk verhaal: een analyse van het discours over vergrijzing’ en is al jaren in diverse functies verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), nu in de functie van Co-decaan. Hij publiceerde en werkte mee aan diverse onderzoeken en artikelen op het gebied van Bestuurskunde.
Titels :
· Sociaal beleid en legitimiteit

Menno Fenger

Over de auteur
Menno Fenger studeerde bestuurs- en organisatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig Radboud Universiteit). Hij promoveerde in 2001 aan de Universiteit Twente op een proefschrift over samenwerking in de uitvoering van de sociale zekerheid. Van 2000 tot 2006 was hij universitair docent bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2006 was hij visiting scholar aan het Centre for European Studies, Harvard University. Van 2006 tot 2008 werkte hij als senior beleidsadviseur bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Sinds 2008 is hij opnieuw universitair docent bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. In zijn onderzoek richt hij zich op de uitvoering van de sociale zekerheid, en op processen van beleidsverandering op dit terrein.
 
Titels :
· Sociaal beleid en legitimiteit
· Uitvoeren naar vermogen

Paul Frissen

Over de auteur
Paul Frissen is decaan en bestuursvoorzitter van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB),  hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en lid van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Zijn eerdere publicaties zijn: De virtuele staat. Politiek, bestuur, technologie: een postmodern verhaal (Academic Service, Schoonhoven 1996; Engelse vertaling in 1999), De Lege Staat (Nieuwezijds, Amsterdam 1999), De Staat. Een Drieluik (De Balie, Amsterdam 2002), De Staat van Verschil. Een Kritiek van de gelijkheid (Van Gennep, Amsterdam 2007; vierde druk in 2010) en Gevaar verplicht. Over de noodzaak van aristocratische politiek (Van Gennep, Amsterdam 2009).

 
Titels :
· Sociaal beleid en legitimiteit

Sandra Groeneveld

Over de auteur
Sandra Groeneveld studeerde Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aan dezelfde Universiteit promoveerde zij op onderzoek naar de veranderende arbeidsmarkt en mobiliteit in organisaties. Als (senior) onderzoekster is zij in diverse functies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam alvorens zij onlangs universitair hoofddocent bestuurskunde werd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sandra Groeneveld werkte al eerder mee aan een aantal succesvolle onderzoeken en publicaties.
 
Titels :
· Sociaal beleid en legitimiteit

Victor Bekkers

Over de auteur
Victor Bekkers studeerde politicologie en bestuurskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig Radboud Universiteit). Hij was werkzaam bij IBW/Bureau voor Bestuurs- en beleidsadviezen in Den Haag (1999-1990) het Centrum voor Recht, Bestuur en Informatisering van de Katholieke Universiteit Brabant (tegenwoordig Universiteit Tilburg) (1990-1998) en BDW-Advies te Utrecht (1998-1999). In 1994 promoveerde hij op het proefschrift ‘Nieuwe vormen van sturing en informatisering’. In 2000 werd hij bijzonder hoogleraar ‘informatie- en communicatietechnologische infrastructuren in de publieke en private sector’. In juni 2002 is Victor Bekkers benoemd tot fulltime hoogleraar Bestuurskunde, met name gericht op de empirische studie van het overheidsbeleid.
Titels :
· Sociaal beleid en legitimiteit
«« terug

Inloggen

E-mailadres:
OnjuistVerplicht
Wachtwoord:
          

Wachtwoord vergeten?


Links naar

Atlas voor gemeenten: 
www.atlasvoorgemeenten.nl 
De Culturele Stad:
www.corwijn.nl
Vlinderlicht:
www.vlinderlicht.com
En toen was er het woord:
www.diametheus.nl


Boeken VOC


VOC-auteurs