Atlas voor gemeenten


Contact

VOC Uitgevers B.V.
Postbus 366
6500 AJ Nijmegen

T (024) 382 27 99
F (024) 360 82 09
E info@voc-uitgevers.nl

IBAN NL28 RABO 0116 6329 33
KvK 09186234
BTW 8198.42.321

Over VOC Uitgevers

VOC Uitgevers verzorgt boekuitgaven voor experts op het gebied van stedelijke economie en regionale ontwikkeling.

VOC Uitgevers is onderdeel van contentbureau R&Z. Hierdoor kunnen we meerdere uitgeeftrajecten aanbieden, van manuscript naar boek (VOC Classic), van basiskopij naar boek (VOC Premium) en van eerste idee naar boek (VOC Ideaal).

Meer weten over onze mogelijkheden? Stuur ons een mail of bel (024) 38 22 799.
Op de hoogte blijven van nieuwe uitgaven? Schrijf u in voor de VOC Uitgevers nieuwsbrief!

Muziek in de stad

Het belang van podiumkunsten, musea, festivals en erfgoed voor de stad
Muziek in de stad € 12,00       Uitverkocht
[Alle prijzen zijn exclusief btw]
Uitverkocht, niet meer leverbaar.

Bezuinigen op kunst en cultuur?
Er wordt bezuinigd op landelijk, stedelijk, regionaal en lokaal niveau. Beleidsmakers en politici liggen met elkaar in de clinch over de vraag waarop. Investeren we in asfalt, veiligheid of sociale zekerheid? Vaak zijn bezuinigingen op kunst en cultuur vanzelfsprekender. Dat zijn immers volgens sommigen ‘linkse hobby’s’. Het is de slagroom op de taart en in economisch lastige tijden kan het met die slagroom toch best wat minder? Zo'n eenvoudige kijk op kunst en cultuur is gevaarlijk. In Muziek in de stad toont Gerard Marlet aan dat de aanwezigheid van kunst en cultuur van levensbelang is voor steden en regio’s. 
 
 
De afdeling cultuur
In tijden van lokale en landelijke bezuinigingen kijken velen als eerste naar de minister en wethouder die kunst en cultuur in de portefeuille heeft. Deze zal zich moeten verweren door aan te tonen welke positieve (neven)effecten het aanbieden en (mede) mogelijk maken van kunst en cultuur hebben voor de samenleving. Aan Muziek in de stad heeft hij daarvoor een prima basis. Gerard Marlet toont in het boek aan welke belangrijke (neven)effecten het aanbod van kunst en cultuur heeft voor alle lagen van de bevolking, op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Wie de maatschappelijke waarde van kunst en cultuur kent, weet dat ongefundeerd bezuinigen funest is voor de toekomst van land, stad en regio.
 

Aantonen maatschappelijke waarde kunst en cultuur
Wanneer wethouders, politici, liefhebbers, kunstenaars en studenten tegenstanders van kunst- en cultuursubsidies willen overtuigen van het maatschappelijk nut van kunst en cultuur, moeten ze dat wel kunnen aantonen.Gerard Marlet beschrijft in Muziek in de stad en andere publicaties dat de creatieve sector dit vaak nogal lastig vindt. Kunst en cultuur is niet in geld uit te drukken, stellen zij. Daarom legt Muziek in de stad neveneffecten van kunst en cultuur bloot op het innovatieklimaat, de leefbaarheid en de woonaantrekkelijkheid. Die effecten zijn op hun beurt weer in ‘hardere’ cijfers uit te drukken.

 
Achtergronden bij debat cultuurbezuinigingen 
Muziek in de stad doet inmiddels ook volop dienst als vehikel voor debat. Zo heeft de Haagse cultuursector er begin 2010 de nieuwe PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad mee uitgenodigd om in gesprek te gaan over cultuur. PVV-fractieleider Sietse Fritsma heeft tijdens de verkiezingscampagne gezegd dat kunstsubsidies moeten worden gehalveerd. Eerder noemde ook PVV-leider Geert Wilders ‘rare kunstsubsidies’ al in een rijtje ‘linkse hobby`s’ waarop bezuinigd zou moeten worden. Daarnaast hebben verschillende kunst- en cultuurinstellingen aan de hand van het boek betoogd waarom zij ertoe doen! Schreeuwen voor cultuur is zo dankzij Gerard Marlet niet nodig. Feiten, cijfers en inzichten werken toch veel beter? 


Hashtag op Twitter: #muziekindestad
Muziek in de stad € 12,00       Uitverkocht
[Alle prijzen zijn exclusief btw]
«« terug

Inloggen

E-mailadres:
OnjuistVerplicht
Wachtwoord:
          

Wachtwoord vergeten?


Links naar

Atlas voor gemeenten: 
www.atlasvoorgemeenten.nl 
De Culturele Stad:
www.corwijn.nl
Vlinderlicht:
www.vlinderlicht.com
En toen was er het woord:
www.diametheus.nl


Boeken VOC


VOC-auteurs