Atlas voor gemeenten


Contact

VOC Uitgevers B.V.
Postbus 366
6500 AJ Nijmegen

T (024) 382 27 99
F (024) 360 82 09
E info@voc-uitgevers.nl

IBAN NL28 RABO 0116 6329 33
KvK 09186234
BTW 8198.42.321

Over VOC Uitgevers

VOC Uitgevers verzorgt boekuitgaven voor experts op het gebied van stedelijke economie en regionale ontwikkeling.

VOC Uitgevers is onderdeel van contentbureau R&Z. Hierdoor kunnen we meerdere uitgeeftrajecten aanbieden, van manuscript naar boek (VOC Classic), van basiskopij naar boek (VOC Premium) en van eerste idee naar boek (VOC Ideaal).

Meer weten over onze mogelijkheden? Stuur ons een mail of bel (024) 38 22 799.
Op de hoogte blijven van nieuwe uitgaven? Schrijf u in voor de VOC Uitgevers nieuwsbrief!

La Plagne

Een onvergetelijke dag in de Tour
La Plagne. Een onvergetelijke dag in de Tour € 11,75  
[Alle prijzen zijn exclusief btw]

La Plagne: inspiratie voor de nieuwe generatie?!
Een dag de bolletjestrui voor Johnny Hoogerland, Rob Ruijgh die op de 21ste plaats in het eindklassement eindigt  - ook bij het geringste wielersucces gaan de Nederlandse wielerharten sneller kloppen. Dit jaar starten er drie Nederlandse teams. Onder hen de klimmers Gesink, Mollema en Kruiswijk. Wellicht putten de klimmers van deze generatie inspiratie uit die ene dag in juli, nu precies tien jaar geleden. Een onvergetelijke dag, toen Michael Boogerd op heroïsche wijze de zege greep in de bergetappe naar La Plagne.

In de huid van Boogerd
In dit boek kruipt Gerard Marlet in de huid van Michael Boogerd. We volgen hem bijna van minuut tot minuut tijdens zijn zegetocht. Al lezend ervaren we zijn eerzucht, twijfel, pijn, glorie en vreugde. Het minutieuze verslag wordt verrijkt met intrigerende bespiegelingen over de c
arrière van de laatste Nederlandse winaar van een koninginnenrit. Boogerd reed nooit in het geel en kwam nooit op het Tourpodium. Ook won hij nooit de bolletjestrui. Wel grossierde hij, in het Epo-tijdperk, in tweede en derde plaatsen in klassiekers en meerdaagse koersen. Behalve die ene onvergetelijke dag in de Tour…

Wielerliefhebber en onderzoeker
Gerard Marlet (1970) is econoom en historicus. Als directeur van ruimtelijk-economisch onderzoeksinstituut Atlas voor gemeenten onderzoekt hij de ontwikkeling van wijken, steden en regio’s in Nederland. Bij VOC Uitgevers verschenen eerder van zijn hand De Aantrekkelijke Stad en Muziek in de stad. Daarnaast schrijft hij over uiteenlopende onderwerpen. Waaronder dus wielrennen.

 

 

La Plagne. Een onvergetelijke dag in de Tour € 11,75  
[Alle prijzen zijn exclusief btw]
«« terug

Inloggen

E-mailadres:
OnjuistVerplicht
Wachtwoord:
          

Wachtwoord vergeten?


Links naar

Atlas voor gemeenten: 
www.atlasvoorgemeenten.nl 
De Culturele Stad:
www.corwijn.nl
Vlinderlicht:
www.vlinderlicht.com
En toen was er het woord:
www.diametheus.nl


Boeken VOC


VOC-auteurs