Atlas voor gemeenten

Atlas voor gemeenten verschijnt jaarlijks.
U kunt eenvoudig een abonnement nemen.

U kunt ook losse exemplaren bestellen:

=> Verzending is gratis!

Contact

VOC Uitgevers B.V.
Postbus 366
6500 AJ Nijmegen

T (024) 382 27 99
F (024) 360 82 09
E info@voc-uitgevers.nl

IBAN NL28 RABO 0116 6329 33
KvK 09186234
BTW 8198.42.321

Over VOC Uitgevers

VOC Uitgevers verzorgt boekuitgaven voor experts op het gebied van stedelijke economie en regionale ontwikkeling.

VOC Uitgevers is onderdeel van contentbureau R&Z. Hierdoor kunnen we meerdere uitgeeftrajecten aanbieden, van manuscript naar boek (VOC Classic), van basiskopij naar boek (VOC Premium) en van eerste idee naar boek (VOC Ideaal).

Meer weten over onze mogelijkheden? Stuur ons een mail of bel (024) 38 22 799.
Op de hoogte blijven van nieuwe uitgaven? Schrijf u in voor de VOC Uitgevers nieuwsbrief!

En toen was er het woord

Waar wij vandaan komen. Hoe het komt dat wij denken
Geagonia € 29,50  
[Alle prijzen zijn exclusief btw]

Wie zijn wij? Hebben wij een ziel? Is er een God? Waar komen emoties vandaan? Zelfs Nobelprijswinnaars als Steven Weinberg, Christian de Duve en Gerard ’t Hooft moeten het antwoord schuldig blijven op deze universele vragen. Met En toen was er het woord reikt Diametheus (alias van bioloog en vermaard uitvinder Gijsbert van de Wijdeven) een nieuw denkkader aan om de mens echt  goed te begrijpen. Een alomvattend verhaal over de aard van het leven en de aard van de mens. Een route van het niets naar het heden. 

Preview
Eerste indruk krijgen? Bekijk hier de boektrailer of de inhoudsopgave.
Alvast wat lezen? Lees hier een preview van openingshoofdstuk 'Geagonia'.

Terug naar de oeroorsprong
In 'En toen was het woord' gaat de auteur terug naar de oeroorsprong van het leven. Naar het moleculaire, elementaire spel dat tot het leven heeft geleid. Het ontstaan van sterren en planeten. De geboorte van het heelal en waarom het maar goed is dat het afkoelde. De RNA- en DNA-wereld, het ontstaan van dieren en planten, de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel.  

Ontstaan woordsysteem: hét kantelpunt 
Het menselijke woordsysteem, circa 40.000 jaar geleden ontstaan, is in dit grote verhaal een cruciaal kantelpunt. Woorden zijn dé bron van ons zelfbewustzijn, maar ook van onze denkkracht, creativiteit en religiositeit. In een meeslepend betoog laat Diametheus zien hoe woorden zijn ontstaan. Hij beschrijft welk effect het gebruik van woorden heeft gehad op ontmoetingen tussen mensen en Neanderthalers. Hij maakt aannemelijk hoe woorden de basis hebben gelegd voor bijvoorbeeld de Griekse mythologie. Hoe de woorden van Mozes, Jezus en Mohammed hebben bijgedragen aan het ontstaan van wereldreligies. 

En toen was er het woord is intellectueel krachtvoer voor iedereen die wil begrijpen wie wij zijn. Interessant voor fysici, chemici, biologen, zoölogen, neurologen, genetici, linguïsten, godsdienstwetenschappers en historici. Scheur Genesis maar uit je bijbel en lees Geagonia, de nieuwe biobijbel met een alomvattend verhaal over de aard van het leven en de aard van de mens!

Blogs
Geagonia € 29,50  
[Alle prijzen zijn exclusief btw]
«« terug

Inloggen

E-mailadres:
OnjuistVerplicht
Wachtwoord:
          

Wachtwoord vergeten?


Links naar

Atlas voor gemeenten: 
www.atlasvoorgemeenten.nl 
De Culturele Stad:
www.corwijn.nl
Vlinderlicht:
www.vlinderlicht.com
En toen was er het woord:
www.diametheus.nl


Boeken VOC


VOC-auteurs