Atlas voor gemeenten


Contact

VOC Uitgevers B.V.
Postbus 366
6500 AJ Nijmegen

T (024) 382 27 99
F (024) 360 82 09
E info@voc-uitgevers.nl

IBAN NL28 RABO 0116 6329 33
KvK 09186234
BTW 8198.42.321

Over VOC Uitgevers

VOC Uitgevers verzorgt boekuitgaven voor experts op het gebied van stedelijke economie en regionale ontwikkeling.

VOC Uitgevers is onderdeel van contentbureau R&Z. Hierdoor kunnen we meerdere uitgeeftrajecten aanbieden, van manuscript naar boek (VOC Classic), van basiskopij naar boek (VOC Premium) en van eerste idee naar boek (VOC Ideaal).

Meer weten over onze mogelijkheden? Stuur ons een mail of bel (024) 38 22 799.
Op de hoogte blijven van nieuwe uitgaven? Schrijf u in voor de VOC Uitgevers nieuwsbrief!

Cities and the Urban Land Premium

Economische kijk op ruimtelijke ordening
Cities and the Urban Land Premium € 94,95  
[Alle prijzen zijn exclusief btw]

Hoe komt het toch dat mensen bereid zijn om veel meer geld te besteden aan een klein huis in het centrum van de stad dan op een groot huis op het platteland? En waarom is dit niet van toepassing op alle steden?

Genieten van voorzieningen
Henri de Groot, Gerard Marlet, Coen Teulings en Wouter Vermeulen betogen in Cities and the Urban Land Premium dat de aantrekkingskracht van de stad in de 21e eeuw niet langer wordt bepaald door de productiekant van de economie, maar ook door de consumptiekant. Juist ook het scala aan winkels, culturele activiteiten en, bijvoorbeeld, een historisch stadcentrum maken een stad aantrekkelijk. Mensen wonen niet alleen in een stad vanwege het werk, ze willen er ook graag leven en genieten van alle voorzieningen!

Hogere grondprijzen, hogere huizenprijzen
Cities and the Urban Land Premium kijkt door een economische bril naar de ruimtelijke ordening. Het boek laat op overtuigende wijze zien hoe aantrekkelijke ‘consumptiefactoren’ zich in Nederlandse steden direct en onverbiddelijk vertalen in hogere grondprijzen en hogere huizenprijzen. Dergelijke prijzen zijn daarmee meteen ook een ideaal meetinstrument voor beleidsmakers op het moment dat ze kosten-batenanalyses willen maken in de aanloop naar lokale investeringen of ingrepen in de ruimtelijke ordening,

Gedetailleerde data
Cities and the Urban Land Premium is een Engelstalige uitgave vol gedetailleerde data over Nederlandse steden. De uitgave is interessant voor geografen, economen en sociale wetenschappers, maar ook voor beleidsmakers die betrokken zijn bij stedelijke planning.

Cities and the Urban Land Premium € 94,95  
[Alle prijzen zijn exclusief btw]
«« terug

Inloggen

E-mailadres:
OnjuistVerplicht
Wachtwoord:
          

Wachtwoord vergeten?


Links naar

Atlas voor gemeenten: 
www.atlasvoorgemeenten.nl 
De Culturele Stad:
www.corwijn.nl
Vlinderlicht:
www.vlinderlicht.com
En toen was er het woord:
www.diametheus.nl


Boeken VOC


VOC-auteurs