Atlas voor gemeenten

Atlas voor gemeenten verschijnt jaarlijks.
U kunt eenvoudig een abonnement nemen.

U kunt ook losse exemplaren bestellen:

=> Verzending is gratis!

Contact

VOC Uitgevers B.V.
Postbus 366
6500 AJ Nijmegen

T (024) 382 27 99
F (024) 360 82 09
E info@voc-uitgevers.nl

IBAN NL28 RABO 0116 6329 33
KvK 09186234
BTW 8198.42.321

Over VOC Uitgevers

VOC Uitgevers verzorgt boekuitgaven voor experts op het gebied van stedelijke economie en regionale ontwikkeling.

VOC Uitgevers is onderdeel van contentbureau R&Z. Hierdoor kunnen we meerdere uitgeeftrajecten aanbieden, van manuscript naar boek (VOC Classic), van basiskopij naar boek (VOC Premium) en van eerste idee naar boek (VOC Ideaal).

Meer weten over onze mogelijkheden? Stuur ons een mail of bel (024) 38 22 799.
Op de hoogte blijven van nieuwe uitgaven? Schrijf u in voor de VOC Uitgevers nieuwsbrief!

Als goede mensen slechte dingen doen

Op zoek naar de psychologie achter de financiŽle crisis
Als goede mensen slechte dingen doen € 12,20  
[Alle prijzen zijn exclusief btw]
Maximale winst als drijfveer in financiële sector  
Binnen de financiële wereld werd het incasseren van hoge bonussen en het bedriegen van klanten, concurrenten en collega’s lang niet opgemerkt. De financiële sector bleek een bom die lange tijd op barsten stond. Het behalen van maximale winst leidde tot grote risico’s. Ongeremde groei leek in de hoofden van de financieel professionals een doodgewoon streven. Tot de crash die begon op de Amerikaanse huizenmarkt en razendsnel naar Europa kwam.
 
 
Onverantwoorde risico’s en de schuldvraag
In de zoektocht naar de schuldigen achter de financiële crisis gaan veel vingers dezelfde kant op: het is de schuld van de bankiers en financiële topmensen. Jarenlang namen zij onverantwoorde risico’s zonder rekening te houden met de mogelijkheid dat het best eens mis zou kunnen gaan. Hoe is dit idee van ongeremde groei toch in de hoofden van de mensen geraakt? Hoe komt het dat bankiers absurd hoge bonussen normaal vinden? Waarom begrijpen banken het sentiment van de maatschappij niet? Hoe komt het dat ogenschijnlijk verstandige mensen beslissingen nemen die tot grote huidige financiële malaise leiden? In het boekje Als goede mensen slechte dingen doen verklaart Prof. Dr. De Cremer het gedrag van bankiers en topmannen en –vrouwen uit de financiële sector. 

 
De psychologie en het gedrag achter de crisis
In Als goede mensen slechte dingen doen gaat hoogleraar gedrags- en bedrijfsethiek Prof. Dr. David De Cremer op zoek naar de psychologie achter de financiële crisis. Daarbij wordt duidelijk dat het beeld van de rationele homo economicus fors bijgesteld moet worden. Banken, organisaties, maar ook burgers zijn in hun denken en doen vaak veel minder rationeel dan ze zelf graag willen geloven. Steeds weer blijkt dat de beslissingen en het gedrag die tot de huidige financiële crisis hebben geleid voornamelijk zijn bepaald door emoties en denkfouten. Zelfbedrog, eigenbelang en kortetermijndenken winnen het in de praktijk maar te vaak van ethisch leiderschap en rationele financiële planning.

 
De lezer van Als goede mensen slechte dingen doen krijgt de kans om te leren van andermans fouten. Bijvoorbeeld die van Dirk Scheringa en zijn DSB Bank, maar ook van Goldman Sachs. De fouten in gedachten en gedrag van verstandig overkomende mensen uit de financiële sector. Daarnaast leert de lezer in het boekje belangrijke lessen over menselijke tekortkomingen en nieuw ethisch leiderschap.

 
Nieuwsgierig? Lees een paar pagina's uit Als goede mensen slechte dingen doen

 


Hashtag op Twitter: #daviddecremer
Als goede mensen slechte dingen doen € 12,20  
[Alle prijzen zijn exclusief btw]
«« terug

Inloggen

E-mailadres:
OnjuistVerplicht
Wachtwoord:
          

Wachtwoord vergeten?


Links naar

Atlas voor gemeenten: 
www.atlasvoorgemeenten.nl 
De Culturele Stad:
www.corwijn.nl
Vlinderlicht:
www.vlinderlicht.com
En toen was er het woord:
www.diametheus.nl


Boeken VOC


VOC-auteurs