Atlas voor gemeenten


Contact

VOC Uitgevers B.V.
Postbus 366
6500 AJ Nijmegen

T (024) 382 27 99
F (024) 360 82 09
E info@voc-uitgevers.nl

IBAN NL28 RABO 0116 6329 33
KvK 09186234
BTW 8198.42.321

Over VOC Uitgevers

VOC Uitgevers verzorgt boekuitgaven voor experts op het gebied van stedelijke economie en regionale ontwikkeling.

VOC Uitgevers is onderdeel van contentbureau R&Z. Hierdoor kunnen we meerdere uitgeeftrajecten aanbieden, van manuscript naar boek (VOC Classic), van basiskopij naar boek (VOC Premium) en van eerste idee naar boek (VOC Ideaal).

Meer weten over onze mogelijkheden? Stuur ons een mail of bel (024) 38 22 799.
Op de hoogte blijven van nieuwe uitgaven? Schrijf u in voor de VOC Uitgevers nieuwsbrief!

De culturele stad

Een handboek voor beleidsmakers en zij die het willen worden
De culturele stad € 24,95  
[Alle prijzen zijn exclusief btw]
'Een klassiek handboek' (MM Nieuws)

‘Hoog tijd om De culturele stad te lezen’ (Bibliotheekblad)

‘Dit handboek komt als geroepen’ (BOEKMAN)

‘Het Handboek Soldaat voor de culturele strijder’ (Mark Dekkers)


'Interessant om historische ontwikkelingen rondom cultuurbeleid van steden eindelijk eens in perspectief te zien' (Marion Beltman)

Roerige tijden
Het zijn roerige tijden voor de cultuursector. Overheidssubsidie is niet langer vanzelfsprekend. Gemeenten moeten flink bezuinigen. Daarbij ligt cultuur al snel onder het vergrootglas, ook al kost één autoviaduct doorgaans meer dan de hele kunstbegroting van een middelgrote stad...

Preview: Een model voor de culturele stad
Wil je een indruk krijgen van het boek, lees dan hier alvast het eerste hoofdstuk: Een model voor de culturele stad.

Praktische gids voor bestuurders en beleidsadviseurs
In De Culturele stad beantwoordt Cor Wijn de vraag wat het culturele gehalte van een stad bepaalt en hoe dit via beleid beïnvloed kan worden. De culturele stad wil daarmee een gids zijn voor bestuurders en beleidsadviseurs. Het boek beschrijft op praktische wijze hoe beleidsmakers gericht kunnen sleutelen aan het ‘cultureler’ maken van hun stad. Hoe kom je tot een pluriform cultuuraanbod? Hoe schep je voorwaarden voor goed productieklimaat? Hoe stimuleer je de vorming van culturele clusters & netwerken? Hoe bevorder je stedenbouwkundige kwaliteit? Hoe belangrijk zijn de ambities van de overheid? En hoe benut je het eigen cultureel erfgoed als inspiratiebron?Conceptueel model

Het boek kan fungeren als toolkit voor beleidsmakers en als handboek voor studenten cultuurbeleid en -management. De invalshoek van het boek is bestuurskundig: Wijn presenteert een conceptueel model van de culturele stad, dat uit zes elementen bestaat. Met het model is het mogelijk om het culturele leven van steden te analyseren en beleidsmatig uit te werken.

Over de auteur

Cor Wijn (1962) is van jongs af aan gefascineerd door steden en wat zich daar afspeelt. Zijn drijfveer is om steden mooier en aangenamer te maken. De succesvolle steden van morgen zijn de steden die mensen blijvend kunnen aantrekken en uitdagen. Kunst en cultuur functioneren daarbij als magneet voor de stad. Wijn werkte o.a. bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de gemeente Utrecht en voerde daarnaast vele opdrachten uit voor steden in Nederland. Tien jaar was hij voorzitter van de redactie van het Handboek Cultuurbeleid. Eerder schreef hij het boek Gemeentelijk cultuurbeleid - een handleiding (2003).

De culturele stad € 24,95  
[Alle prijzen zijn exclusief btw]
«« terug

Inloggen

E-mailadres:
OnjuistVerplicht
Wachtwoord:
          

Wachtwoord vergeten?


Links naar

Atlas voor gemeenten: 
www.atlasvoorgemeenten.nl 
De Culturele Stad:
www.corwijn.nl
Vlinderlicht:
www.vlinderlicht.com
En toen was er het woord:
www.diametheus.nl


Boeken VOC


VOC-auteurs