Atlas voor gemeenten

Atlas voor gemeenten verschijnt jaarlijks.
U kunt eenvoudig een abonnement nemen.

U kunt ook losse exemplaren bestellen:

=> Verzending is gratis!

Contact

VOC Uitgevers B.V.
Postbus 366
6500 AJ Nijmegen

T (024) 382 27 99
F (024) 360 82 09
E info@voc-uitgevers.nl

IBAN NL28 RABO 0116 6329 33
KvK 09186234
BTW 8198.42.321

Over VOC Uitgevers

VOC Uitgevers verzorgt boekuitgaven voor experts op het gebied van stedelijke economie en regionale ontwikkeling.

VOC Uitgevers is onderdeel van contentbureau R&Z. Hierdoor kunnen we meerdere uitgeeftrajecten aanbieden, van manuscript naar boek (VOC Classic), van basiskopij naar boek (VOC Premium) en van eerste idee naar boek (VOC Ideaal).

Meer weten over onze mogelijkheden? Stuur ons een mail of bel (024) 38 22 799.
Op de hoogte blijven van nieuwe uitgaven? Schrijf u in voor de VOC Uitgevers nieuwsbrief!

Atlas voor gemeenten 2013

Thema: Groen & water
Atlas voor gemeenten 2013 € 59,00  
[Alle prijzen zijn exclusief btw]

Meest aantrekkelijke steden
In de top-10 van meest aantrekkelijke steden staan twee steden van buiten de Randstad: Den Bosch (4e) en Nijmegen (7e). De andere steden in de top-10 zijn steden in de Randstad, vooral steden in de noordvleugel zoals Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Steden in de zuidvleugel (de regio Rotterdam) blijven daar duidelijk bij achter. Meest aantrekkelijke steden stad is en blijft Amsterdam. Daarna volgen Utrecht, Amstelveen, Den Bosch, Haarlem, Den Haag, Nijmegen, Amersfoort, Alphen aan den Rijn en Leidschendam-Voorburg.

Minst aantrekkelijke steden
De steden in de onderste regionen van de ranglijst zijn over het algemeen steden buiten de Randstad, met Emmen als hekkensluiter. Alleen Heerlen zet haar opmars voort en stijgt ook dit jaar weer een plaatsje; van 47 naar 46. Dit zijn de minst aantrekkelijke steden: Emmen (laatste), Spijkenisse, Sittard-Geleen, Venlo, Heerlen, Enschede, Almelo, Bergen op Zoom, Helmond en Hengelo (41e).

Stijgers en dalers
Meest opvallende stijgers zijn vrijwel allemaal gemeenten in de Randstad. Kleinere steden zoals Amersfoort en Hilversum, maar ook typische forenzengemeenten zoals Almere en Haarlemmermeer profiteren van de afnemende filedruk in de Randstad. Het werk in de grote steden is weer beter te bereiken. Belangrijkste dalers zijn steden buiten de Randstad, zoals Leeuwarden, Venlo en Helmond, maar bijvoorbeeld ook Zwolle en Arnhem. Nu de bereikbaarheid vooral in de Randstad verbetert, is dit voor deze steden een relatief nadeel geworden. Ander factor is de verschraling van het voorzieningenniveau.

Groene omgeving alleen is niet voldoende
Het thema van de nieuwe Atlas is het belang van groen in en om de stad. Mensen blijken niet alleen bereid te zijn om meer te betalen voor groen in de wijk, maar ook voor een huis in een stad in een natuurlijke omgeving. Het zijn vooral de steden buiten de Randstad die een aantrekkelijke groene omgeving bieden. In de top 10 Kwaliteit binnenstedelijk groen vinden we achtereenvolgens Nijmegen, Helmond, Heerlen, Hilversum, Leidschendam-Voorburg, Eindhoven, Lelystad, Gouda, Almelo en Utrecht. Toch wegen de voordelen van een groene omgeving van de stad niet op tegen de nadelen van steden buiten de Randstad: minder werk en minder voorzieningen.
 

Atlas voor gemeenten 2013 € 59,00  
[Alle prijzen zijn exclusief btw]
«« terug

Inloggen

E-mailadres:
OnjuistVerplicht
Wachtwoord:
          

Wachtwoord vergeten?


Links naar

Atlas voor gemeenten: 
www.atlasvoorgemeenten.nl 
De Culturele Stad:
www.corwijn.nl
Vlinderlicht:
www.vlinderlicht.com
En toen was er het woord:
www.diametheus.nl


Boeken VOC


VOC-auteurs